Kontakt
Lammers Renovatie Onderhoud Montage
Molenstalweg 3
7462 AE Rijssen
Homepage:www.lammersrenovatie.nl
Telefoon:+31(0)617 46 73 63
Fax:

Platte daken

Er zijn verschillende materialen om het plat dak te bedekken. Lammers renovatie, onderhoud en montage is gespecialiseerd in het aanbrengen van bitumen en EPDM dakbedekking. De levensduur van platdakbedekking varieert van 20 jaar (bitumen) tot 50 jaar (EPDM). Daarnaast is er natuurlijk altijd kans op een beschadiging of lekkage waardoor de platdakbedekking vervangen moet worden.

In sommige gevallen kunnen we een reparatie uitvoeren waarbij we nieuwe dakbedekking over de bestaande bedekking plaatsen. In andere gevallen zal de oude bedekking verwijderd moeten worden en plaatsen we nieuwe EPDM of bitumen bedekking op het platte dak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt met een brander aangebracht op het plat dak. In eerste instantie wordt de onderkant van het bitumen verhit met de brander. Hierdoor smelt de dakbedekking als het ware aan het dak vast. Bitumen is een sterk materiaal wat waterdicht is en een grote kleefkracht heeft. Een nadeel van bitumen is dat het onderhoudsgevoelig is een minder lange levensduur heeft dan bijvoorbeeld EPDM.

EPDM dakbedekking

EPDM is een relatief nieuw product wat de laatste jaren erg vaak wordt toegepast. EPDM is een rubberen dakbedekking met een lange levensduur. De dakbedekking wordt met behulp van lijm op het dak aangebracht. EPDM wordt vooraf op maat gemaakt, hierdoor zijn er minder naden zichtbaar. Daarnaast is EPDM waterdicht, onderhoudsarm en goed bestand tegen temperatuurverschillen. Een ander belangrijk voordeel van deze soort dakbedekking is dat het onderhoudsarm is. Mossen en algen kunnen namelijk niet leven op rubber.

Plat dak vervangen

Lammers renovatie, onderhoud en montage vervangt het platte dak van je carport, dakkapel, aanbouw of uitbouw. Graag komen we bij je langs om de

situatie te bekijken zodat wij kunnen bepalen wat er nodig is: een reparatie of het compleet vernieuwen van de dakbedekking. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.