Kontakt
Lammers Renovatie Onderhoud Montage
Molenstalweg 3
7462 AE Rijssen
Homepage:www.lammersrenovatie.nl
Telefoon:+31(0)617 46 73 63
Fax:

Energie besparen

Energie besparen in uw huis of pand kan op allerlei manieren. Zoals met goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming of zonnepanelen op uw dak. Als klusbedrijf in de regio Rijssen helpen wij u graag met de maatregelen die u wenst.

Zonnepanelen op dak voor energiebesparing

De voordelen van energie besparen

Energie besparen hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Met kleine ingrepen of verbouwingen kunt u het energieverbruik van uw huis of bedrijfspand al flink verbeteren. En dat is zeker de moeite waard. U verlaagt daarmee namelijk niet alleen uw energierekening, maar helpt ook mee aan het verbeteren van het milieu. Niet geheel onbelangrijk ook: u verhoogt het comfort en de waarde van uw pand, zeker nu een energielabel verplicht is bij verkoop of verhuur.

Goede isolatie

Goede isolatie is stap 1 als u energie wilt besparen. Zeker oude huizen en gebouwen zijn vaak slecht geïsoleerd. Door het aanbrengen of verbeteren van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas verlaagt u uw energierekening flink. Bovendien heeft u met goede isolatie minder last van tocht en worden ruimtes gelijkmatig verwarmd. De meeste isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Wij helpen u hier graag bij.

Energiezuinige verwarming en ventilatie

Een andere manier om energie te besparen is door aanpassingen te doen in uw verbruik van warm water. Heel simpel kan dat al met een waterbesparende douchekop of klokthermostaat. Wist u bijvoorbeeld dat een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart? Heel bekend is de mogelijkheid om uw oude cv-ketel te vervangen door een energiezuinige HR-ketel. Lagetemperatuur vloerverwarming laten leggen is ook een optie.

Wilt u nog meer energie besparen? Dan is een zonneboiler, warmtepomp of een HRe-ketel die warm water én elektriciteit levert misschien iets voor u. Ook balansventilatie, die met warme lucht uit uw huis of bedrijfspand de ingevoerde frisse lucht opwarmt, bespaart u veel energie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen u ook helpen om te besparen op uw energierekening. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en voorzien uw huis of bedrijfspand zo (deels) van duurzame energie. Wekt u meer stroom op dan u zelf gebruikt, dan kunt u dit terugleveren aan het net.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw huis of pand. De hoeveelheid zonnepanelen en het rendement van de verschillende soorten zonnepanelen verschillen namelijk per situatie. Wij kunnen u ook adviseren over eventueel beschikbare subsidies.